Любчо Георгиевски: Това нападение е срещу всички българи в Северна Македония

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Тук е масова истерия срещу българите“, заяви той

Това нападение е срещу всички българи в република Северна Македония. Не е само срещу секретаря на клуб „Цар Борис III“, а срещу всички нас. Това каза председателят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски пред NOVA NEWS.

„Пендиков е честен и добър българин, който е и доброволец в „Червен кръст“ в Охрид. Тук е масова истерия срещу българите“, заяви той. Георгиевски каза, че в социалните мрежи има групи, в които се посочват имената и адресите на българите – активисти на клубовете и се организира побой върху тях.

Георгиевски заяви, че ще се борят за правата на българите в Северна Македония, няма да се откажат, ще търсят правата си и равенството с другите народи в държавата. „Ние никога няма да се отрчем от нашия народ. Искат или не, българите са факт в република Северна Македония. Ние не сме зло. Българският народ е равен с всички народи, които живеят тук“, завърши Георгиевски.

Към този момент информацията за нападението на секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков е противоречива. Ситуацията в Северна Македония е спокойна.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар