Лятно училище в музея – вълнуващо изживяване за малки изследователи

България, Любопитно, Наука, Общество, Развлечение
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лятно училище в музеяВ търсене на съкровища сред експонатите, това е Лятното училище на Националния природонаучен музей в столицата.

Децата могат да станат част от това вълнуващо пътешествие като едни истински малки изследователи и да се впуснат във всякакви научни експерименти. Очакват ги творчески занимания и игри, а водачите споделят, че ще ги разходят в музея, където нищо не е такова, каквото изглежда… Какво ли означава това?

Силвия Тошева, отговорник Връзки с обществеността в музея, споделя, че това е една много стара идеята на специалистите, които са идвали тук и са прекарвали всичките си ваканции, разглеждайки експонатите и преписвайки етикетчета.

С децата работят професионалисти в областта на палео-археологията и зоологията. Надежда Карастоянова – археозоолог в природонаучния музей – е един от учителите, както малчуганите ги наричат,  които обучават децата по възможно най-интересния и интерактивен начин. Тя споделя, че интересът към работа с деца и желанието да ги накара да заобичат науката я е накарало да стане част от училището.

Източник: БНР

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар