Магистралата от Атина за България е отворена, но пожарната обстановка е тежка – Балкани – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Към 13 ч. на 8 август 2021 г. интензивността на пожара в Атика, Гърция, е намаляла, но се появяват много спорадични повторни пожари на вече засегнатата територия, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи (МВнР). Поради пожара бул. “Маратонас” и бул. “Ехетлос” остават затворени и пътният поток се пренасочва през Вотонас. Затворени са входовете от бул. “Кими” към Тракомакедонес и Олимпийското селище, както и някои второстепенни пътища в района на пожара, които могат да бъда проследени ТУК.

Магистралата от Атина за България продължава да бъде отворена в двете посоки, след като движението бе възстановено вчера следобед, но не следва да се изключи възможността за въвеждане на временни забрани за отделни участъци при промяна в обстановката.

Ситуацията е подобрена и в Месиния на Пелопонес, където няма данни за опасни фронтове. Усложнена остава ситуацията и на полуостров Мани, Пелопонес. Към момента най-тежко остава положението на остров Евбея, където северният фронт на пожара е активен.

Българското посолство в Атина е в готовност за съдействие на българските граждани на телефони 30 210 67 48 105, 30 210 67 48 106, 30 210 67 48 107, както и на мобилен 30 693 70 96 220.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар