Магистрала „Струма“ в посока Дупница все още е затворена

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Магистрала „Струма“ в посока София е отворена за движение. Полицейски патрули охраняват мястото на тежката автобусна катастрофа.

Късно снощи автобусът беше изтеглен и беше транспортиран в посока Перник, а участъкът от магистралата беше пуснат за движение.

Автомобилите се движат спокойно в посока Дупница-София, но в обратната посока движението все още остава затворено, съобщи bTV.

Вероятно в рамките на днешния ден то ще бъде пуснато, но засега няма информация кога точно ще се случи това.

Пред БНТ бившият следовател Георги Илиев твърди, че ясно личи, че поведението на шофьора на автобуса е неадекватно.

„Ясно личи, че поведението на шофьора на автобуса е неадекватно – той се удря в мантинелата, минава в ляво, в дясно по пътното платно, което ни говори, че нещо се е случило в този момент“, коментира следователят в Националната следствена служба Георги Илиев. 

Главната задача на разследващите е да се установи дали пожарът е възникнал преди или след удара в мантинелата и какво е горяло толкова много, смята Илиев.

Защото аз оставам с впечатлението, че този пожар е бил много кратък и с много висока температура. За да има взрив, означава, че има натрупване на пари от летливо горящо вещество в самия автобус, обясни експертът.

Според него, разследването ще отнеме доста време – поне 6 месец, причината за инцидента ще бъде установена малко по-рано, а виновниците по-късно.

Разследването задължително да се води от разследващи органи от нашата страна, но по закон РСМ е в правото си да води паралелно разследване, допълни бившият следовател.

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар