Майката на зверски убитата Яна: Не сме взели стотинка кръвнина от Чеци

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Не сме взели нито стотинка кръвнина от убиеца на дъщеря ни Яна. Престъпниците имат по-големи права от нас, пострадалите. Това са 10 години ходене по мъките, съпругът ми почина точно заради тях, от липсата на справедливост”, сподели Росица – майката на жестоко убитата Яна Кръстева в Борисовата градина. Осъден за зверството е Николай Русинов – Чеци, който получи 20 г. решетки.

Магистратите отредиха той да изплати на близките на Яна и 300 000 лв. кръвина. Злокобното престъпление Чеци извърши точно преди 10 години. Оттогава до момента почерненото семейство не е взело и държавната помощ, която му се полага, допълни Росица, цитирана от bulnews.bg.

Самота

“Справяме се сами. Няма да ни се върне детето. Мъката ни остава, това са вече 10 години, а той (б.р. Николай Русинов) си живее живота. Чувам и други колеги по съдба, които ми разказват, че убийците на децата им са с присъди от по 2-3 години, представяте ли си. Да убият човек 2-3 години, а да убиеш животно веднага те осъждат”, казва почернената майка. Тя споделя, че е изкарала изпълнителен лист, с който може да се задвижи дело за кръвнината, но това означавало отново да се блъскат, да ходят по дела и да си късат нерви, а ефектът да е никакъв. “Колко престъпления стават, досега един не съм чула някой да е взел кръвнина. С Фани Белнейска поддържаме връзка и тя нищо не е взела досега”, каза още леля Роси, както я наричат всички близки и приятели.

Безимотен

Още през 2018 г. Агенцията по вписванията направи проверка на имущественото състояние на Чеци и се оказа, че той няма нищо на свое име. Разпродал е всички имоти и движими вещи, които са били негови. По тозин начин той се отърва от плащането на кръвнината. Нещо повече-дори пусна жалба до съдиите да му отменят и всички такси и разноски по делата, които води, тъй като нямал пари.

Оказва се, че и сега Русинов не е променил начина си на действие и продължава да пуска до съдилищата различни жалби. Така например в момента е в ход дело от Чеци срещу надзирател от затворническото общежитие в Казичене. Убиецът се е ожалил, че пазачът не му е допуснал пратка с “пушено месо с посипка”. По време на разпита в съда, служителят обяснил, че всички храни, които са извън утвърдения списък, не се допускат. Ако има меса и други продукти, те се проверяват с метални шишове и се разрязват, за да се види дали близки на престъпниците не са им скрили нещо в тях. Въпреки това Чеци завел дело, което е отложено за 16 септември тази година.

Светлина

Русинов е завел и дело за условията в килията му, че нямало достатъчно светлина, вентилация, но за сметка на това имало дървеници и хлебарки. “Съдът намери за допустимо и относимо към спора исканeто на ищеца за допускане на съдебно-техническа експертиза, което следва да бъде уважено. Проверката ще се направи на място в килията в затвора”, пише в документация по делото. Експертите ще установяват например как се осъществява проветряването на помещението, има ли вентилационна система, как се осъществява почистване. Тази експертиза ще струва на Административен съд – София град 150 лв., който вече е назначил и вещо лице.

Приятелите

Интересното е, че Русинов се е сприятелил в затвора с друг убиец – Герман Костин, който е известен като “убиеца със зеления куфар”. Там беше скрил трупа на малкия Никита Плотников. Двамата преди време ходеха един на друг по дела и си бяха свидетели, съветваха се как могат да завеждат куп дела срещу затворническото ръководство и т.н. Интересното е, че през 2018 г. Чеци беше внесъл в затвора нож, но отново пусна няколко жалби срещу надзирателите, че му го взели.

Смърт

Заради ходене по мъките и търсене на справедливост за Яна, баща й издъхна през 2018 г. само на 63 години. Той така и не дочака да чуе така желаната от него доживотна присъда на Русинов. Приживе го наричаше “изрод”, като от безсилие искаше да го убие, за да отмъсти за дъщеря си и влаченето на делото години наред по инстанциите. До последния си дъх Явор Кръстев живееше във врачанското село Хърлец с жена му Росица. Малко преди почерненият баща да издъхне, беше изключително огорчен, че Чеци е получил 20 г. затвор, като му приспаднаха 7 от тях, тъй като лежал в ареста. Най-тежко беше на родителя беше, че през 2023 г. хладнокръвният убиец ще може да иска предсрочно условно освобождаване, тъй като законът му дава това право.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар