Майката на обвинения в теторизъм: Снимките с униформа и оръжие са просто поза

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Майката на младия мъж от Бургас, който беше задържан и обвинен в тероризъм, проговори за първи път.

21-годишният Мохамед Абдулкадер беше оставен в ареста, въпреки твърденията на защитата му, че не се занимава с тероризъм.

След шока от ареста и новината, че синът й е обвинен за участие в терористично престъпление зад граница, Анелия опитва да се съвземе. Жената, която сподели, че трудно е успяла да напусне Сирия по време на военните действия, вярва, че уличаващите доказателства за участие на Мохамед във военни действия, ще паднат в съда. Според майка му снимките в униформа и с оръжие са просто поза.

“Снимки, за да се покаже пред приятели. Аз също съм виждала тези снимки и много пъти съм му казвала да не го прави. Че в социалните мрежи ще го разберат по друга начин. А той ми отговаряше, че нямаме какво да крием”, обясни Анелия пред Нова телевизия.

Кадър от Нова телевизия

Тя си спомня целия ужас от войната и споделя, че Мохамед и много от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да бъдат спасени от евентуални изстрели и бомбардировки.

Никога баща му не е искал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас”, разказа още Анелия.

Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер, всъщност са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят.

Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка “Султан Мурад”, както обявиха от прокуратурата.

“Когато бяхме в Халеб, той е участвал в тази групировка не с бойни действия, а като присъствие. Но сина ми никога не е участвал в това нещо”, категорична е Анелия.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар