Майка дете

Майка: Детето ми се отрови от украински яйца! Занесох ги в лаборатория!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скорошен инцидент с яйца, внесени от Украйна, предизвика тревога сред местното население. Майка от Разград твърди, че детето й се е отровило от консумацията на тези яйца. Тя ги е занесла в независима лаборатория, която потвърдила присъствието на тежки метали и радиация.

Според майката, детето й почувствало силно недобро състояние и стомашни болки след като консумирало яйца от украински произход. За да провери дали инцидентът е свързан с тях, тя отнесла продукта в акредитирана лаборатория за изследвания.

 

Резултатите от анализите са били алармиращи: в яйцата били открити високи нива на тежки метали, сред които свинец и кадмий, както и следи от радиация. Това обяснява недоброто състояние на детето и повдига сериозни опасения за безопасността на хранителните продукти от Украйна.

Незабавно е започнала проверка от страна на компетентните здравни и хранителни органи, които се стремят да разберат причината за замърсяването на яйцата и да предотвратят подобни случаи в бъдеще. Въпросите около качеството на хранителните продукти от Украйна са още по-актуални, имайки предвид текущия конфликт в страната.

Като мярка за предпазливост, много магазини и супермаркети вече са оттеглили украинските яйца от продажба, докато проверката е в ход.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар