Майка държи с години децата си в домашен плен в Крумовград, но сега ще й се стъжни – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Жена от Родопите ще бъде принудително настанена в Психиатрична болница заради тормоза, който осъществявала над децата и роднините си. Тя зак

лючвала в стая децата си, често дори упражнявала насилие над тях. Дори не ги пускала на училище, пише 24rodopi.com. Шокиращата история е от крумовградско село. Назначената експертиза на майката пък доказала, че тя страда от параноидна шизофрения. Мъжът й бил в затвора, а тя отглеждала децата в дома на родителите му. През последните месеци обаче станала агресивна. Заплашвала свекъра си, че ще го убие докато спи. Децата били подложени на стрес. Тя ги държала под ключ в стая. Не ги пускала на училище. Кметът на селото дори накарал шофьора на училищния автобус да минава покрай тяхната къща, за да могат дечицата да стигнат до школото.

При проверка след сигнал от страна на полицейски служители, жената избягала в гората заедно с дъщеря си. Тя не я пускала на училище от страх да не би бащата на детето да го отвлече и “продаде зад граница”, разкриха запознати със случая.

Поведението на жената ангажира различни институции да се заемат със случая. То бе определено като заплаха за околните. Районната прокуратура в Крумовград пък се обърна към съда с искане за принудително настаняване за лечение. Магистратите уважиха искането и жената ще трябва да се лекува в Държавна психиатрична болница в продължение на два месеца.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар