Майка на 10 деца обра заложна къща в Асеновград, за да нахрани гладните гърла – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Многодетна майка на 10 деца обра заложна къща в Асеновград. Ударът тя направила на 19 януари тази година. Малко след 14 часа жената влязла в обекта на ул. “Капитан Андреев”. Собственикът я познавал, тъй като била редовен клиент и често залагала различни предмети за някой лев.

Майката се впуснала в изпълнение на плана за кражба. Седнала на стол и поискала да разгледа различни бижута. Дали ѝ черна табла с три редици пръстени. Крадлата използвала секунди, в които не я наблюдават и взела 3 златни пръстена. Единият подала на собственика, за да го претегли и оцени, уж да го купи. През това време мушнала плячката – останалите два пръстена на стойност близо 1500 лв., в малко портмоне и затворила ципа му. След това пожелала да разгледа още няколко пръстена, за да разсее продавача, като в крайна сметка се отказала от “покупката” и си тръгнала.

Минути след като напуснала заложната къща, собственикът забелязал, че липсват двата пръстена. Прегледал записите от камерите и видял как многодетната майка краде златото. Веднага заключил обекта, качил се на колата си и я последвал. Забелязал я на кръстовището на улиците “Цар Иван Асен II”  и “Княз Борис I”. Спрял и я попитал къде са пръстените, при което крадлата отрекла категорично да ги е взела. 

В крайна сметка майката била задържана и изправена пред съда. Тя направила пълни самопризнания. Разказала, че има 10 деца, че е в безизходица. Магистратите ѝ дали присъда от 6 месеца лишаване от свобода, но условно – с три години изпитателен срок. Ще трябва да плати и разноските по делото.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар