Майките от ”Системата ни убива”: Довечера ще има изненади

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Изненади обещаха майките от ”Системата ни убива” на протеста довечера. Те призоваха гражданите да донесат презрели сини сливи и заявиха, че ще замерят правителствената сграда с водни бомби.

Това стана ясно по време на брифинг на майките днес, след вчерашната ескалация на напрежението в сградата на бившия Партиен дом.

 

“Днес ще отговорим на Караянчева по начин, който не е в наш стил. Ще преминем към друг начин на протест заради гаврата спрямо нас за това, че хората с увреждания нямат място никъде. Затова довечера призовавам хората, които ни подкрепяха, да донесат презлели сини сливи. Ще има и водни бомби и още изненади. Ще покажем на Караянчева, че можем и по друг начин. Ще започнем с други действия, вече не мирни”, посочи Вера Иванова от “Системата ни убива”.

 

На брифинга присъстват и Мая Манолова от “Изправи се.БГ”, както и Настимир Ананиев от “ВОЛТ”.

 

“За насилието бе дадена зелена светлина от Цвета Караянчева. Мен ме е срам, че това е председател на Народното събрание. Искаме и нейната оставка”, заяви Настимир Ананиев.

 

Очакваме парламентарните групи да разгледат нашата декларация, в която има четири много ясни точки и да се свържат с нас. Винаги сме искали културен диалог. Единствената причина да се стигне до това ескалиране на ситуацията бяха действията на госпожа Караянчева, посочиха протестиращите.

 

“Настояваме за незабавната оставка на Цвета караянчева заради вчерашните събития, заради публичното й изявление НСО да си “свърши работата”. Тя употреби политически НСО, превръщайки я в бухалка срещу мирно протестиращи”, коментира Мая Манолова.

 

Тя настоя и за незабавна проверка в НСО като поиска да бъде изяснено кой е допуснал подобна политическа акция.

 

По нейни думи 12 гарда са се включили в изхвърлянето от сградата на парламента на жени и на мирно протестиращи, като 9 от тях са влачили и блъскали мирно протестиращи, а трима са снимали.

 

Манолова заяви още, че за трети път в рамките на седмица по лична заповед на “самозабравилата се Караянчева” те не са били допуснати да участват в работата на парламентарни комисии.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар