Майките: Предизвикваме управляващите да изкарат една денонощие с нас! Промяната е неизбежна, ще се борим докрай

България, Хора с увреждания
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Предизвикваме премиера Бойко Борисов или някой от неговите министри да изкара едно денонощие с нас-събуждане, хранене, бърсане на сълзи, лекарства, обяснения защо не можем да излезем на разходка…

Така една от майките на дете с увреждане се обърна към управляващите на протеста по инициатива на „Системата ни убива“.

Това, че депутатите тръгнаха на почивка точно в този момент, е равнозначно на саморазпускане.

Беше грозно срещу нас да изкарате жандармерия. Промяната е неизбежна.

Ние ще се борим и ще оцелеем, казаха други майки, дошли от различни краища на България-Стара Загора, Варна, Враца и Русе.

Всяка една жените разказа за своята човешка драма и живот въпреки системата.

Думите им предизвикаха сълзи в очите на много хора.

Майките занесоха пред вратата на МС всички помощни средства, които държавата е дала и благодарение на които децата допълнително са се увредели.

Протестиращите почетох с едноминутно мълчание паметта на децата, които не са оцелели. Майките настояха председателката на Национални съвет за хора с увреждания Адриана Стоименова да подаде незабавно оставка.

Според тях тя не е достойна да защитава интересите на хората в нужда. От трибуната призоваха Борисов да не разделя хората и да ги настройва едни срещу други най-уязвимите прослойки на обществото.“ Ние не им искаме оставките на министрите, защото те сами ще си ги подадат. Ще се борим до край, каквото и да ни коства това“, казаха жените, облечени в черно.

Шествието започна от площада пред парламента, носейки националния флаг, дълъг 600 метра. Гайди огласяха процесията. Развяваха се черни и национални знамена. Във въздуха полетяха челни балони, символ на убийствената система. Протестът завърши с хоро.

Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар