Македонец разби паметника на Хан Аспарух в град Левски! Такава държава България – нямало..

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Простак от Северна Македония събори паметника на хан Аспарух в град Левски и разруши част от него. “Полицията започна проверка на сигнала”, съобщи прокурор Диана Илиева, говорител на Районната прокуратура в Плевен.

 

Посегателството е извършено в малките часове на нощта в неделя, когато мъжът бил пиян или дрогиран, предполагат местни хора. Те не познават добре вандала, тъй като той се заселил в Левски преди няколко месеца със свой приятел. Според  съгражданите му обаче, македонеца често твърдял пред местните, че такава държава като нашата нямало.

Не знаят дали работи нещо, но допускат, че двамата се занимават с наркотици, тъй като в малкия град това веднага се набива на очи. Нападението над паметника, който се намира в т.нар. Алея на хановете в центъра на град Левски, е заснето от камери на общината, пише “Труд”.

Извършителят е установен от общински охранители, но до днес от тях не е бил подаден сигнал до полицията.

Макар и към момента да не е доказано, читателите ни от град Левски смятат, че мотивът за рушенето на паметника е омраза към всичко българско.

 

Те искат да се изясни дали македонецът има и второ – българско гражданство, което да му бъде отнето, както и да плати щетите, тъй като паметникът на Хан Аспарух е направен с дарения.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар