Кирил

Македонец със съмнителни качества и дебел хонорар ръководи щаба на Промяната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наскоро от ПП „Продължаваме промяната“ обявиха, че ще се явят на предстоящия вот под мотото „Да си довършим работата“. Това веднага предизвика дълбоко учудване в средите на пиарите. Много от тях го определиха като крайно неподходящо, заради сексуалния подтекст, който съдържа и спецификата на взаимоотношенията между бившия министър-председател Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова.

Слоганът е неуместен и поради редицата объркани политики, които никой в държавата няма желание да бъдат довършвани – самолетната линия София-Скопие, гафовете в законодателната и кадровата политика, завършили унизително с произнасянето на КС, двойната за ЕС инфлация и тн и тн. Специалистите по връзки с обществеността недоумяват как е възможно харвардите, които се славят с усета си към рекламата, да допуснат толкова елементарна грешка и коментират, че има опасност това послание да разруши цялата им кампания. 


Няколко дни по-късно мистерията около гафа вече е разкрита. Авторът на слогана се оказа чужденец, който не познава добре българския език. По тази причина той е допуснал грешка като е изградил кампанията на ПП върху послание, което моментално стана повод за подигравки в социалните мрежи. Според няколкото изборни експерта, до които се допитахме, щетата е огромна, защото рекламните материали за кампанията вече са отпечатани, а изработката на нови ще отнеме много време и пари. Така по всяка вероятност кандидатите на Промяната ще бъдат изложени на жлъчни коментари и присмех от страна на политическите си опоненти в продължение на цял месец.

Медията ни тръгна по следите на гафа и се натъкна на още редица интересни подробности. Оказа се, че най-строго пазената тайна в предизборния щаб на ПП е името на чуждестранния експерт, който е нает срещу баснословна сума да ръководи кампанията на формацията. Той се казва Драгиша Живкович и по народност е македонец. Твърди се, че има зад гърба си няколко кампании в САЩ и Европа, но проверката ни показа, че резултатът от тях е бил доста спорен и в никакъв случай не отговаря на огромния му хонорар.

Хора от предизборния щаб на ПП споделиха, че за участието си в кампанията Живкович се е договорил да получи колосалната сума от 1 млн.лв. Научихме също, че мълвата за тлъстия му хонорар вече се носи из щабовете на Промяната в цялата страна и предизвиква масово недоволство сред местните активисти, на които се раздават единствено щедри обещания. Много от тях вече се оплакват, че парите от партийната субсидия не се харчат по предназначение и до локалните офиси не достигат средства за елементарни нужди като гориво и сметки за телефони и интернет.

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар