Македония запазва извънредното положение по границата до края на годината

Бежанци, Брюксел, Инциденти, Общество, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Македония - бежанци - ИдомениИзвънредното положение, което бе въведено от македонските власти по южната и северната граница миналата година през месец август ще остане в сила до края на годината.

Тази мярка бе въведена поради огромния мигрантски натиск идващ от съседна Гърция. Само през изминалата година през територията на западната ни съседка минаха над 750 000 души. А от началото на тази година до закриването на т.нар. “Балкански маршрут” в началото на месец март от Гърция в Република Македония влязоха около 90 000 мигранти.

От Центъра за управление на кризи съобщават, че на този етап няма напрежение по южната граница, където продължават да патрулират полицейски екипи.

В двата приемни лагера – “Виноюг” недалеч от град Гевгелия, в близост до гръцката граница, в момента има 133 мигранти, а в центъра в Табановце, край сръбската граница, има 80 мигранти.

БГНЕС припомня, че македонският президент Георге Иванов на няколко пъти предупреди, че има опасност от нова, още по-голяма мигрантска вълна през това лято. Според него става въпрос за десетки милиони мигранти, които ще потеглят от Египет и Судан и ще се насочат към Стария континент. /БГНЕС и Мета

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар