Макрон благодари на французите за единството и упоритостта по време на епидемията

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В 14-минутно новогодишно обръщение по случай настъпващата 2021 г. френският президент Еманюел Макрон благодари на съотечествениците си за единството и упоритостта по време на епидемията, предадоха световните агенции. Колективната отговорност помогна да спасим живота на много хора и ни позволява да се противопоставим на епидемията, подчерта президентът.

Макрон изтъкна, че здравната и икономическата криза не свършват на 1 януари, а надеждите са във ваксината, която човечеството е успяло да създаде само за година.

Като водим борба с вируса, с икономическите и социалните последици от епидемията, ще построим Франция на 2030 г., увери Макрон.  

В обръщението си президентът каза още, че всеки французин ще може през следващата година са се имунизира срещу КОВИД-19, ако пожелае.

Макрон предупреди, че разпространението на коронавируса ще се отразява на положението във Франция до пролетта.

Френският президент каза, че въведеният във Франция възстановителен план ще позволи от идната пролет нататък да се създаде по-силна икономика. Тя трябва едновременно да открива работни места, да е по-новаторска, по-солидарна и да се съобразява с климата и биоразнообразието.

Макрон посочи още, че иска ясно да каже: нашата съдба е преди всичко в Европа и подчерта, че френският суверенитет преминава през по-силна, по-автономна и по-обединена Европа.

Президентът каза, че е горд, че заедно с правителството е успял да проведе нужните преобразувания и да укрепи доверието.

Благодарение на това успяхме да убедим Германия, а след това и останалите членове на Европейския съюз да изработят уникален и мащабен възстановителен план и да вземем решение за общ и солидарен дълг, за да подготвим по-добре бъдещето си и да се ангажираме с екологичния и дигитален преход, като създадем максимален брой работни места за нашата младеж, подчерта Макрон в обръщението си.

Независимо от излизането си от Европейският съюз с Брекзит, Обединеното кралство ще остане “наш приятел и наш съюзник”. Обединеното кралство остава наш съсед, но и наш приятел и наш съюзник. Този избор за напускане на Европа, този Брекзит, беше плод на временна европейска слабост и на много лъжи и фалшиви обещания, каза френският държавен глава.

Макрон подчерта, че преди няколко дни Европейският съюз е подписал споразумение с Лондон за “организиране на бъдещите ни отношения в защита на нашите интереси, нашите индустриалци, нашите рибари и нашето европейско единство”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар