Максим Генчев: Мая е за премиер, а Минеков – за министър на културата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Режисьорът Максим Генчев, който е кандидат-депутат на “Мутри,вън!” сподели, че вижда Мая Манолова като премиер, а Велислав Минеков като министър на културата в следващия кабинет.

Творецът направи комплимент на Манолова, като я нарече личност с политически опит и морал.

За бившият член на “Отровното трио” пък каза следното:

„Ако аз бях избран за министър на културата, бих поканил проф. Минеков за министър, защото той заслужава това.”, изненада водещите Генчев.

Въпреки вметката, че скулпторът не е част от коалицията на Мая Манолова и Николай Хаджигенов, режисьорът не се отказа от идеята си.

„Време е да вляза в политиката на дело“, допълни Генчев.

„Не съм политик, аз съм гражданско лице със своята позиция. Имам негативно отношение към политиката, тя ме вбесява“, каза още той. По неговите думи най-важната му цел като депутат ще бъде да превърне Кърджали в новата кино дестинация у нас и да изгради национален киноцентър там.

„Кърджали е турски анклав. Това е турска политическа дестинация. Аз говорих с Хасан Азис, той ми каза: „Има пет квоти в Кърджали, три са на ДПС, борим се за четвърта, една остава“, разказа Генчев. Режисьорът допълни, че се е срещнал с него случайно в града и пили чай заедно.

На въпрос дали партията „Изправи се! Мутри, вън!“ би подала ръка на ДПС, Генчев отговори, че не е разговаря като политическо лице, а като творец. Относно в каква конфигурация ще управлява коалицията на Мая Манолова и “Отровното трио”, Генчев обясни, че „с всеки честен и нормален човек, който иска да развива България, а не да краде и да лъже“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар