Малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани над 1,3 млн. лв., не успя да се пребори

Малката Амая, за чието ново сърце бяха събрани над 1,3 млн. лв., не успя да се пребори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Малката Амая, която страдаше от тежко заболяване и се нуждаеше от спешна сърдечна трансплантация, не успя да се пребори. Трагичната новина съобщи бащата на почти 2-годишното момиченце Калоян Абрашев в профила си в социалната мрежа.

“Мили хора, сърчицето на нашата звездичка Амая угасна. Моля да ни оставите със съпругата ми в този тежък за нас момент да скърбим”, написа съкрушеният баща.

Детето, което е диагностицирано с дилатативна кардиомиопатия и високостепенна митрална инсуфициенция няколко месеца след раждането, бе прието в реанимацията на Националната кардиологична болница в критично състояние на 12 февруари. Седмица по-късно лекарите съобщават на родителите, че сърцето е необратимо увредено и единственият изход е трансплантация. Кардиохирурзите оперират Амая, като поставят постоянен пейсмейкър, а Калоян Абрашев и съпругата му Силвия призоваха за помощ в социалните мрежи. 

За сърдечна трансплантация, болнични разходи и медицински транспорт бяха необходими около 750 000 лева, но само в рамките на 48 часа след призива на родителите по дарителските сметки вече имаше дарени над 1 300 000 лева. 

Въпреки надеждата и вярата на хиляди българи, че момиченцето ще получи ново сърце, тази вечер Амая си отиде. 

Dir.bg изказва своите съболезнования на семейството на Амая!


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар