Малкият Ангел трябва да играе с братчето си близнак, да му дадем шанс, помагайте!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Момченце на една година и три месеца се нуждае от помощта и подкрепата на дарители, за да се справи с две тежки диагнози. Малкият Ангел Петров от Шумен е диагностициран с вътрешна хидроцефалия и церебрална парализа. Лечението му изисква средства, непосилни за семейството му, съобщиха близки.

Ангел има братче близнак. Раждат се прекалено рано – в 31 г.с., като тежат едва 1300 и 1400 гр.  Две седмици след раждането Ангел е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Във времето на чакане, за да достигне нужните за операция 2 кг, се установява и междукамерен дефект на сърцето, за което обаче не се нуждае от оперативна намеса.

Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция, офталмолозите откриват и ретинопатия. Тя налага лазерна операция и на двете очи. Така преминава през първата операция, след което идва ред и на втората – на главичката и поставяне на клапата. След нея обаче следват още две операции, като едва последната е успешна и клапата вече работи.

За жалост, следват още изпитания. Родителите виждат забавяне в развитието и посещават невролог. Той поставя диагнозата детска церебрална парализа, съобщава shum.bg. За да може Ангел да я пребори, са нужни ежедневни рехабилитации. Семейството се обръща към специализирания център в Истанбул RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi. Първият цикъл на рехабилитация предстои през април, като за него са необходими 11 хил. евро – средства, които са непосилни за семейството на Ангел.

“Обръщам се към Вас, мили дарители! Моля Ви от цялото си сърце. Нека да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с брат си и да постигне мечтите си с Ваша помощ!”, пише майката на момченцето Христина Стоянова.

На този етап всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез платформата на Хелп Карма – тук.

Все още детенцето няма дарителска сметка, но тя съвсем скоро ще бъде открита, увериха близките му.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар