Малкият Шумахер: Трябваше да си сменя името – Моторни – Формула 1

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Синът на Михаел Шумахер – Мик,  призна, че пробивът му в различните категории на моторните спортове не е бил лесна задача именно заради фамилията, която носи. Младият състезател призна, че в по-ниските класове е предпочитал да се състезава под друго име, за да не бъде следен под лупа като наследник на 7-кратния световен шампион във Формула 1.

„Сега бих казал, че то (името – б.р.) е по-скоро предимство за мен”, заяви 20-годишният талант, който понастоящем е част от младежката програма на Ферари и кара за Према във Формула 2.

„Преди да стигна до Формулите, винаги използвах името на майка ми или изписвахме просто „младши”. Това спомогна на цялата истерия да понамалее и да ми даде време да се развия. В мига, в който достигнах до Формулите, беше добре да помисля да сложа истинското име върху колата.”

„Дали с майчиното име върху колата съм карал с повече свобода? Не бих казал. Когато се правеха снимките, винаги бях човекът, който учтиво молеше да не се пише истинското ми име, за да браня личното си пространство. Това ми позволи да се уча със своя собствена скорост. Беше позитивно за мен.”

„Наистина добре ми подейства (преминаването към неговото собствено име – б.р.). Имах няколко доста интересни първи уикенда във Формула 4, като спечелих още първото си състезание – не би могло да бъде по-добре. В следващите три старта пък направих 2 катастрофи”, с усмивка припомни Мик Шумахер.

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар