Малоумните светофари с бутон на Фандъкова убиха още едно дете… Някой гербер прибра парите, сега пешеходците са изнервени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Поредни жертви на гигантската кретения на Фандъкова, да въведе “светофари с бутон”. Както е известно, тези светофари дразнят пешеходците, защото не винаги им дават “зелено” и някой път трябва да изчакат цял цикъл на “превъртане”, докато им дойде редът.

В резултат – хората се изнервят, и започват да пресичат “на червено”, като се ориентират по светлините за колите. Но това е рисково, и вероятността от инциденти нараства.
И всичко това замени добре работещата система, която пускаше веднага и с предимство, пешеходците, и десетилетия си работеше добре.

И защото някой нагъл гербер е усвоил “едни пари”, за да поставя бутони на “умните светофари”.
Две деца са били блъснати тази вечер на столичния булевард „Никола Вапцаров” срещу бившия увеселителен парк „София ленд”.

Това съобщи бТВ. Едното, за съжаление е починало. Другото е откарано в болница.
На място на инцидента оглежда екип криминалисти.
По предварителна и неофициална информация децата са пресичали неправилно. Т.е. пресичали са на “червено”, след като светофарът на Фънда ги е изнервил, както прави с хиляди други хора всеки ден.
Те са на възраст между 15 и 16 години.
Временно бе спряно движението по бул. „Никола Вапцаров“ в района след кръстовището с ул. „Атанас Дуков“, посока към Телевизионната кула.
От МВР съобщиха, че към 19.40 часа в района след кръстовището е настъпил пътен инцидент на бул. Никола Вапцаров“ в платното в посока към „Цариградско шосе“. По първоначални данни, лека кола е ударила две момичета, на около 14 години, пресичали булеварда в участък, обозначен със светофарна уредба. Пострадалите момичета незабавно са откарани за оказване на медицинска помощ, но на път към болницата едното дете е починало.
4udoslav
(Използвани са материали и от други медии)

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар