Кирил Никола Минчев

Мамино синченце заменя татиното детенце

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Все повече политици и медии смятат, че Никола Минчев ще замени Кирил Петков на премиерския пост. Твърденията, че Министерския съвет се управлявал и от бащата на Кирил Петков получиха потвърждение по време на манифестациите в подкрепа на правителството в оставка. Там най – активната фигура беше Петко Петков. Той говореше пред микрофоните и медиите как “детето” имало добри намерение, но лошите го провалили и че “то” много споделяло с него. Дори министри и депутати заявяват публично, че Министерския съвет се управлявал от двамата съпремиери – баща и син Петкови, пише “Скандал”.

Няма друг случай в новата история на България, в който бащата на премиера да участва в срещи в Министерския съвет, да дава становища и да привиква министри. Като най – фрапантният случай е с автомагистрала Струма през Кресна, когато Кирил Петков казал, че няма да се строи “защото баща ми не дава, той е еколог”.

Министър-председателят да вкара баща си в управлението на спраната е също толкова нелепо, колкото 34 годишния бивш председател на Народното събрание Никола Минчев да прави това, което казва майка му. Тя е адвокат Весела Станчева – Минчева и е старши партньор в нашумялата напоследък  кантора “Джинков, Гугински, Кючуков и Величков”. Там тя взима на работа сина си Никола.

В тази кантора е работила и Лена Бориславова, началника на кабинета на премиера. Членове  на  председателския съвет в Народното събрание изнесоха информация, че Никола Минчев, първият човек в държавата, за всичко питал майка си и не взимал решение без тя да му каже. Сайтът “Свободно слово” твърди, че майката на Минчев не му дала да го издигнат за премиер и затова от “Продължаваме промяната” предложили Асен Василев.

Както се вижда и двамата Кирил Петков и Никола Минчев имат зависимости от родителите си. Те все още не са се еманципирали и не могат да взимат самостоятелни решения.

Да дадеш управлението да България в ръцете на хора без житейски и професионален опит и то в тези трудни времена е много  голяма авантюра. Дали баща Петков или майка Минчева ще продължат да управляват страната предстои да видим. Но ще е голям грях на четворната коалиция ако остави съдбата на страната на хора без необходимия опит и авторитет, издигнали се само поради политическа конюнктура.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар