Мангъров: Ваксините са натоварени със свърхочаквания, че само те ще предпазят хората от пандемията – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мангъров: Ваксините са натоварени със свърхочаквания, че само те ще предпазят хората от пандемията

стоп кадър/НТВ

Отговорността за поставянето на ваксината се прехвърля върху този, който си я поставя. За ваксините срещу COVID-19 е нужно да се попълва информирано съгласие, но за всички останали ваксини, не се изисква такова информирано съгласие. За да има такова съгласие, трябва да има информация, а към момента такава няма. Хората трябва да се ваксинират, но трябва да се ваксинират тези, които искат, без да се слагат условия и да се задължават. Това каза в брифинг на АБВ доц. Атанас Мангъров.

Той коментира и ваксината “АстраЗенека” и информацията за нея, че предизвиква тромбози. А за Рнк ваксините пък уточни, че е известно, че причиниват миокардити. По думите му предстои в кратката характерестика на РНК-ваксините да се вкара и сиднрома на Гербер.

Във връзка с предложението на “Пфайзер” да се сложи и трета доза заради Делта варианта, доц. Мангъров разкритикува неизвестността и малкото информация по въпроса. Той поясни, че въз основа на това човек не може да направи информиран избор. Ваксините на COVID-19 имат за цел да предпазят човек, но те са натоварени със свърхочаквания, че само те ще предпазат хората от пандемията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар