Мангъров обърна палачинката: Има опасност България да се превърне в Ковид гето

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има опасност България да се превърне в Ковид гето. Ако това стане, повярвайте ми, никой няма да иска да дойде тук нито на екскурзия, нито за бизнес. Това каза доскорошният антиваксър и разпостранител на фалшиви новини доц. Атанас Мангъров.

„Вирусът е сложен под страхотна преса. Това не е същият, който се разхождаше у нас през февруари, март и април. Сега ние го натискаме – лекуваме го. Хората се лекуват не със симптоматични лекарства, които просто свалят температурата, а с антивирусни лекарства – те имат ефект, именно те поставят имунитета под преса. Той ще продължава да се развива в нови и нови мутации. Ако обаче сме имунизирани, това няма как да му се получи на коронавируса“, обясни доц. Мангъров.

Той мисли, че към април – май месец вирусът в страните с много добро ваксинално покритие ще затихне. Ще затихне и тази масова психоза заради Ковид. България, където все още е много нисък процента на истинска защита от коронавируса чрез ваксинация, не дай си Боже, може да се превърне в страна с едно ендемично развитие на вируса“, каза още той

 

Възможно е да трябват нови ваксини за отделни райони, кампании за имунизация. Доц. Мангъров заяви, че хората със сърдечно-съдови заболявания нямат никакво основание да се притесняват от имунизация. 

Доцентът съобщи, че в Световната здравна организация се лансира идеята страните с ниско ваксинално покритие да бъдат отделени в обща червена зона, с която да се работи по друг начин – за достъп за там и от там.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар