Мандатоносителят: Кирил Петков – премиер, Асен Василев – финансов министър

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Като формация, като коалиция предлагаме Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър. Другите формации могат да предложат друго лице. Трябва да седнем и да изберем най-подходящата кандидатура“, заяви по БНР Настимир Ананиев, председател на партия „ВОЛТ“, чийто мандат беше използван от „Продължаваме промяната“ за явяване на изборите.

Имахме дела преди думите. Голяма част от резултата се дължи на работата на Кирил Петков и Асен Василев като служебни министри. Те доказаха и показаха, че някой може да върши нещо конкретно и да започне тази промяна, отбеляза Ананиев. 

Ананиев открои три приоритета: Румен Радев да спечели балотажа, да има редовен кабинет след провала на 45-ото и 46-ото Народно събрание, да продължи промяната, започната по време на служебните правителство.

След излизането на  окончателните резултати ще се търсят комбинации извън ГЕРБ и ДПС, с които няма да се преговаря, уточни Настимир Ананиев.

„С БСП, с ДБ, с ИТН – това са нормални партньори, с които трябва да седнем и да видим какво ни обединява.“

Ананиев си обяснява ниската избирателна активност с контролиран и купен вот, който не е бил мотивиран, защото Бойко Рашков и МВР са си свършили работата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар