Кирил Петков

Мандатоносителя на ПП може и да не е във властта, но с хитра схема продължава да източва МВР!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Схема с нощувки на командировани полицаи ощетява бюджета на МВР. За това сигнализираха служители на вътрешното министерство, които са изпратени да охраняват границата ни с Турция, пише „Телеграф“.

Спане

Те са настанени в комплекс „Странджа“ край Средец ( собственост на  мандатоносителя на ПП, Георги Манев с партията му Средна Европейска Класа ).

Там една стая се отдава за 60 лева на нощ. Точно толкова отпуска и вътрешното министерство за нощувка на един служител. Практиката обаче е в една стая да се настаняват двама или дори трима полицаи, поясняват още служителите на реда. Така се получава разлика от 60 или 120 лева.

 

“В стаята има две легла, които всеки момент ще се разпаднат. Баня с тоалетна, метър на два. И подобие на гардероб. Има климатик, телевизор и хладилник. Говорим за 14-дневна командировка, в която всичко ти стои в сакове и раници. И няма къде да се изпереш”, разказаха полицаи пред „Телеграф“.

По думите им в стаите има само по един електрически контакт, който е крайно недостатъчен за нуждите на двама души. Гардеробът пък не може да побере дрехите им за две седмици.

Вечеря

„Няма маса в стаята. Ще вечерям върху нощното шкафче. Това е положението на полицай в държава – членка на ЕС“, коментира един от служители на реда.

Всяка областна дирекция на МВР изпраща средно по около 15 свои служители, които да пазят границата от набезите на мигрантите. Сега там има и служители на Министерството на отбраната.

Освен 60-те лева за нощувка вътрешното министерство осигурява и по 20 лева за изхранване. Средствата за храна са определени с наредба, издадена през 2013 година. „По документи дирекцията излиза чиста. Прехвърлят топката на собственика на базата“, казват още полицаите. И уточняват, че има дирекции, които дават тези 80 лева на ден на служителите си и те си намират къде да спят. Което е много по-приемливо.

“Но според ОД на МВР – Пловдив, например това е незаконно, защото не трябвало да се плащат пари предварително. Обоснованието е, че можело някой да се разболее. Което не е проблем, защото после ще му ги удържат”, казват още униформени.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар