Манолова: В „Александровска” еднолично са взимали решения за милиони – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това заяви Мая Манолова в предаването “Евродикоф” по Евроком. По думите й сигнали има и за необясними назначения и финансови и административни нарушения в болницата.

Омертата за мълчание беше нарушена. Хората искат да разкажат, духът беше изпуснат от бутилката и повече истината как е рекетиран българският бизнес няма как да бъде заметена, допълни тя.

 

И преди сме получавали много сигнали, но сега говорят вътрешни хора. Имаме сигнали за МВР-Варна и на други места как се потулват разследвания и се нарушава законът по устна заповед. Хората, които са се осмелили да говорят, трябва да бъдат подкрепени, не трябва да са мачкани, категорична бе Манолова.

 

Свидетелствата на земеделците Стоименов и Илчовски не са търговски спорове, както се опитват да го изкарат Борисов и придворните му говорители. Това е рекет на държавни институции върху бизнеса, който трябва да се разследва, допълни тя.
По думите й поведението на депутатите от ГЕРБ в Комисията по ревизията в парламента е било мутренско. Те дойдоха с викове, крясъци, с психологически натиск над свидетелите, обясни Манолова.

 

Шефовете на държавните предприятия, които са длъжни да се съобразяват с решения на парламента, така и не представиха информация пред комисията за харченето на милиарди левове. Служебните министри да проявят смелост и да ги накажат дисциплинарно с уволнения, поиска Манолова, като визираше шефовете на “Булгартрансгаз”, “Автомагистрали”, ВиК-холдинга и “Монтажи”.

 

Петя Аврамова три пъти избяга от заседание, само за да не разкаже за безобразията в програмата за саниране на стойност над 2 млрд. лв. Между 30 % и 50 % от средствата са отклонени или около 800 хил. лв., които трябва да бъдат проверени, каза още тя.

Манолова подчерта, че превъзлагането на проекти от “Автомагистрали” на други фирми без публична процедура и без конкурс е незаконно, като е станало с договори за техника и доставка на материали.

 

Имаме сигнали, че наемът за техника, плащан от “Автомагистрали”, е в пъти по-висок от пазарния наем. Новият регионален министър не трябва да си затваря очите пред всичко това, категорична бе тя.

 

“Булгартрансгаз” не представиха документи нито в електронен вид, нито на хартия. Демонстративно, нагло и арогантно поведение, за което трябва да бъдат наказани. Дори според публичната им информация се оказва, че са сключили анекс към основния договор, с който България приема плащането на лихви, дори ако плати предсрочно задълженията си, каза още Манолова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар