мая манолова

Манолова: В София само акулите се чувстват в свои води

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Преди четири години Народното събрание ме избра за омбудсман. Тогава обещах да не стоя далече от хората, да посрещам проблемите им на място. Това каза на пресконференция Мая Манолова, която беше номинирана от Инициативен граждански комитет за кмет на София.

 Поп изполнителката Мариана Попова, рапърът Кристиян Талев, по-известен като Криско  и фолкзвездата Анелия влязоха в Инициативния комитет на Мая Манолова. Тя каза още:

 

Обещах, че ще спечеля битката на гражданите срещу бездушността. Давах си сметка, че омбудсманът е последният пристан и последната надежда на гражданите. Обещах си, че няма да предам този пристан и тази надежда, защото за мен това е кауза. С екипа ми работихме заедно и не отстъпвахме. Колкото повече работихме, толкова повече се повишаваше доверието и толкова повече хора идваха при нас. Преборихме се с модерното робство – благодарение на това над 6000 души успяха да получат заработените си заплати, успяхме да върнем надеждата на децата сираци, след седем месеца протести успяхме да приемам Закона за личната помощ, заяви Манолова, цитирана от Новини. бг.

Примерите са много, но изводът е един – властта услужливо обслужваше всеки друг интерес, но не и този на гражданите, и всичко се случпшваше със силен натиск. Но повече от година и това не помага, каузите ни буксуват, гражданите са наказани заради високото доверие в институцията омбудсман. И законопроектите, които могат да донесат справедливост, отлежават в парламента.

 

Парите на столичани потъват без следва в общинските дружества. Властта издигна висока стена на равнодушеие, с която пази бизнес интереси. Като омбудсман не можех да променя това. Затова подадох оставка като омбудсман, защото моите възможности да помагам на хората бяха изчерпани и блокирани. Извървях дълъг път и няма как да се откажа от битката срещу организираната алчност, от битката за правата на българските граждани. Смятам да разградим тази защитна стена на властта тухла по тухла и да започнем от там, откъдето всичко започна – от София, посочи Мая Манолова.

В София само акулите се чувстват в свои води, затова виждаме перките в центъра на града. За това вина имат всички политически парти, но основната вина е на ПП ГЕРБ, която в мрежи управлява града вече 14 години. В момента София няма кмет. От години София има изпълнителен директор, чиято работа е да изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг. Кандидатирам се, защото имам сили да се преборя това, не ме е страх. Властта отвори фабриката за манипулации и отттам изпълзяха карикатури, които ме преследват от сутрин до вечер. Нека – това показва страх. До днес работих като защитник на хората, от днес преедлагам да защитя хората от мръсния въздух, от презастрояването. После София може да защити цяла България, подчерта кандидатът за кмет на столицата.

 

Представям си София светла, почтена, абсолютно прозрачна, в която гражданите ще имат цялата информация, общината ще бъде изцяло електронна, ще се управлява от едно гише и гражданите ще го носят в джоба си. Столичани ще участват в управлението с обсъждания. Ще осветлим обществените поръчки с електронни търгове. Представям си София зелена – но не просто в пиар акции, а град градина, такава каквато е мослена преди един век. Представям си Витоша достъпна до всеки столичанин през цялата година, представям си междублокови пространства, които не са застроени, а са облагородени със зелени терени, детски площадки и игрища. Представям си София на хората, на общностите, София без периферия. Днес имаме хубав исторически център, но как изглеждат “Младост”, “Люлин”, “Обеля”? Огромна част от инвестициите дълги години отиваха за центъра на София. Проблемите са безкрайно много, но те имат решение – за да разплетем възела, трябва да го разсечем, заяви Манолова.

София не е нито лява, нито дясна – София днес е обвита в корупция. Смятам да сложа край на това. Вотът е това, което паникьосва управляващите. Нека използваме тази възможност, за да променим ситуацията, каза още Мая Манолова.

 

В отговор на въпрос има ли намерение да прави партия, Манолова заяви: “Имам само една задача – изборите в София, след което да докажем, че София може да се управлява по друг начин. Нямам абсолютно никакво намерение да се занимавам с кавито и да е е проекти. Това е фалшива новина”.

 

Ще разчитам на гласовете на леви и десни, на центристи, на консерватори. Проблемите на София не са леви и десни. Няма как да забраня на партийните централи да ме подкрепят. Ясно е, че ако искаме да разградим модела, ще ни е нужна всяка подкрепа, подчерта кандидатът за кмет на София.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар