Манолова: ГЕРБ са лицето на провала в COVID кризата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ са лицето на провала в управлението на COVID-кризата. Вашето управление на първата, втората и третата вълна от COVID-19 беше провал, който България плати със загубени човешки животи, които можеха да бъдат спасени. Очакването е, че поне бившият здравен министър от кабинета „Борисов-3“ ще замълчи или поне ще спести наглото си поведение от тази трибуна. Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова от парламентарната трибуна в отговор на изказване на Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Българите не сме забравили как управлявахте COVID-кризата, колко хора губеха живота си пред болниците и на стълбите в лечебните заведения, как България стана рекордьор по смъртност в света. През март 2021 г. стигна 21 на 1000, припомни Манолова.

Никой не е забравил и за това как бяха излъгани медицинските специалисти, лекарите и медицинските сестри. Обещаните по 1000 лв. за първа линия се деляха между пет сестри. Не сме забравили сумите и сделките с корупционен привкус за покупка на маски, калцуни и различни консумативи, които бяха оповестени в Комисията по ревизията и бяха публично огласени в 45-тия парламент, допълни тя.

От страна на бившия здравен министър прозвуча призив да се опираме на фактите. Няма факти и снимки, г-н Биков, че от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ или от другите протестни партии сме горили предпазни маски. Има снимки обаче как бившият здравен министър с шефа на „Пирогов“ се вози в джипката и инспектира магистрали, вместо да се грижи за болните в третата COVID-вълна, каза Манолова в отговор на изказването на Тома Биков от ГЕРБ, че хора на Манолова са горили предпазни маски на площадите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар