Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за 250 хил. лв. – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Гражданската платформа “Изправи се.БГ” Мая Манолова заведе пет дела срещу ПИК и Ретро за общо 250 хил. лв. и едно дело срещу Антон Тодоров за пет обидни по адрес на Манолова негови публикации във Фейсбук. Искът срещу Тодоров е на стойност 50 хил. лв.

Исковите молби, внесени в Софийския районен съд срещу Информационна агенция ПИК, са четири за шест оскърбителни и опозоряващи статии, а срещу изданието Ретро – една, за един клеветнически и обиден материал, свързан с името й.

Претендираната от Манолова сума тя ще предостави за благотворителни каузи, свързани с чистотата на въздуха в София, срещу презастрояването и за подпомагане на професионалното развитие на млади юристи.

В това число Манолова завежда и отделен иск за 50 хил. лв. срещу Антон Тодоров – бивш депутат от ГЕРБ, понастоящем служител в централата на ГЕРБ и ТВ водещ, за публикувани негови пет обидни коментара във Фейсбук през май и юни 2020 г.

Припомняме, че Манолова от месеци е подложена на клеветническа кампания от двата информационни канала – ПИК и Ретро, които са с обща собственост, както и факта, че главната редакторка на ПИК се яви в съда като свидетел на Бойко Борисов в делото за клевета, заведено срещу него от Манолова.

По новите искове Манолова ще претендира неимуществени вреди и законните лихви от момента на публикациите в периода май 2020 г. – януари 2021 г.

Манолова обяви, че ще завежда дела срещу всяко издание, което си позволи да разпространява невярна клеветническа и позоряща информация и обиди, свързани с нея и с близките й, както и с професионалната и гражданската й дейност.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар