манолова фандъкова

Манолова иска Фандъкова да напусне поста и да се състезава наравно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова засегна темата с обществената поръчка за чистотата на София, която бе пусната една година по-рано от Столичния общински съвет в изтичащия му мандат и месеци преди изборите.

„Защо се провежда и не е достатъчно публично и прозрачно. В летните месеци на тъмно се обяви обществена поръчка, която прибързано ще бъде финализирана. Става дума за 500 млн. лв“, коментира Манолова пред БНР.

Манолова поиска и Фандъкова да води предизборна битка наравно с другите, а не от кметския си кабинет.

Тя смята, че кметицата трябва първо да си депозира оставката като омбудсман и след това да се обявява за кандидат-кмет.

Според Манолова нейните първи задачи ще са електронни търгове, онлайн излъчване на процедурите по обществени поръчки, с пълна прозрачност за заданията и кандидатите. Сред най-важните ѝ ангажименти е и задължително участие на гражданите в управлението и електронни референдуми – всеки спорен казус да се решава от гражданите, които ще са достъпни за всеки.

„За“ прозрачна община се обяви и кметицата и отново кандидат за ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. 

„Приоритет е дигитализацията. Поканила съм IT специалисти, които да направят така, че работата на общината да бъде прозрачна и всичко да стане по-лесно за гражданите и бизнеса“, обясни тя.

Тя подчерта, че ако бъде преизбрана, ще работи с нов екип.

Заговори и за санкциите при неизпълнени ремонти на фирми.

„Аз съм кметът, налагал на-големите санкции в цялата държава. Очевидно обаче трябва да помислим и за превенция. Затова имаме предложения за промяна в законодателството – за да може и проектантите, и изпълнителите, и надзорниците да носят професионална, а не само финансова отговорност. Това означава гилдиите да могат да отнемат лицензи“, обясни идеята си Фандъкова.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар