Манолова: КЕВР да подаде оставка заради цените на тока и парното

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Членовете на КЕВР да подадат оставка заради увеличението на цените на тока, парното и природния газ. Предупредихме, че в изчисленията на регулатора има грешка.

Според нас беше допусната съзнателно с цел успокоение на потребителите, че повишаването на цената на тока ще е 3 %, а на парното – до 15 %. Това, което КЕВР реши е коренно различно от предварително обявеното и значително по-високо.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова във видео на живо във Facebook след вчерашното заседание на КЕВР, на което се реши увеличаването на цените на тока, парното, топлата вода и природния газ.

„Парното се увеличава с 20 % и повече в София, Велико Търново, Плевен, Враца. Токът в София поскъпва с до 5,5 %, на други места с около 3,5 %. Защо? Обяснение няма. Решението към този момент не е публикувано. Има само съобщение на сайта. Никаква публичност, никакво обществено обсъждане или мотиви. КЕВР е регулаторът, който трябва да балансира интересите на топлофикационните дружества и на енергоразпределителните дружества, от една страна, и гражданите, от друга. КЕВР обаче пренебрегва интереса на потребителите и работи изцяло за енергийните дружества“, допълва Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар