Манолова към Слави: Не за това се борихме по площадите цяла година – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държим да се върне авторитетът на парламентаризма и парламентарната република. Но не да се заменя тя с телевизионна и фейсбук-република.

Върховенството на закона важи за всички. Правилата важат за всички. Правилото е да се обявят резултатите от изборите, да се свика Народното събрание, да се връчи мандат на победителя да сформира правителство, след което съставът му да бъде обявен. Това е върховенството на правото. Към момента все още не се е случило това. Когато се случи, когато всички спазят Конституцията, тогава и ние ще участваме в парламентарния дебат за новото правителство. То не може да е “раздаване на порции”. Не за това се борихме на площадите една година.

Това правителство трябва да се сформира при пълна публичност, да е ясно кой носи отговорност – премиерът, ИТН, Слави Трифонов или друг, както и да няма и сянка на съмнение за задкулисие и втори център на власт, изработил списъка на министрите.

А за “Изправи се! Мутри вън” е важно в политическите задачи пред кабинета да се видят важните за гражданите, не за партията мандатоносител, а именно: преизчисляване на пенсиите още от септември, незабавно компенсиране на всички малки и средни фирми, пострадали в пандемията, подкрепа за децата, хората с уреждания и семействата веднага, защита на обикновените хора от монополистите и преразглеждането на сметките за ток, парно и вода, както и продължаване на работата по задачите на Комисията по ревизията. Това не са партийни приоритети, това са важните за обикновените хора задачи.

Ще подкрепим управление, което се занимава с този дневен ред. И нямаме против да има астронавти в космоса. Стига преизчисляването на пенсиите и повишаването на доходите да са по-важни. И премиерът да е поел ангажимент да го направи незабавно.

 

Facebook, Мая Манолова

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар