Манолова: Мая Илиева е една смела и достойна жена

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подкрепих медицинската сестра Мая Илиева – една смела и достойна жена, на протеста пред болница Токуда в нейна защита днес. Миналата седмица тя бе дисциплинарно уволнена от лечебното заведение.

Това е един висококвалифициран, подготвен и безупречен специалист, което показва и нейната 25-годишна практика като медицинска сестра. За съжаление, такива специалисти имат реализация във всяка друга европейска страна, но не и у нас.

Случаят с Мая Илиева обаче не е единичен– такива са случаите и в Пазарджик, Стара Загора, Враца, Русе и други болници в София.

Опитът да бъдат натискани, мачкани, уволнявани тези, които воюват за правата си – това е причината за уволнението на Мая Илиева, а не „съшитите с бели конци“ твърдения, че тя не се е държала професионално.

Тя обаче не е сама. Има 30 000 медицински сестри като Мая Илиева, които няма да се примирят, няма да замълчат, няма да бъдат уплашени и ще продължат да се борят за техните справедливи искания.

Ще го правя и аз, защото ако днес замълчим, ако днес се направим, че това уволнение не се е случило, утре всички ние като пациенти ще останем без здравна грижа.

Мая Манолова, фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар