Манолова: Не може да има един кандидат за гл. прокурор. Това е подигравка с гражданите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да се изправим!

Гражданите постъпват по-отговорно от институциите ни при избора на главен прокурор и днес отново са на протест “Светлината ражда Свобода!” от 18 часа пред Президентството. Аз искрено ги подкрепям!

Не може от всички магистрати в тази стана да има само един кандидат за главен прокурор. Извинявайте, но това е подигравка с гражданите.

Питат ме много хора, какво е моето мнение по тази тема, моят отговор е ясен: начинът, по който беше избран главен прокурор беше непрозрачен и статуквото начело с Бойко Борисов се презастрахова един ден да не понесе ударите на една независима съдебна система. Толкова се застрахова, че дори не можа да направи фиктивно състезание. Борисов казва, че не иска да се меси в този избор – как не го е срам да лъже хората в очите – та нали излъчените от него членове във ВСС гласуваха за Гешев. Всички знаем, че както и Фандъкова, така и всеки един от ГЕРБ не може да направи крачка, без той да им нареди.

За разлика от хората на ГЕРБ, аз не съм кукла на конци. Омръзна ми да се примирявам с по-малкото зло. Омръзна ми да ни мамят с интриги, а задкулисно да си нареждат пешките като в този случай.

В Столична община е същото и голямата причина за моята кандидатура е, че просто не можех да търпя и да гледам безучастно кукления театър на Борисов. Съжалявам да го кажа, но колкото моята опонентка 10 години е приела ролята на „кукла на конци” и Борисов я използва като параван.

Хайде, питайте я нея какво мисли за избора на главен прокурор и дали й харесва да няма дори двама кандидата за една от най-важните позиции в страната. За съжаление тя нищо няма да може да каже по този въпрос, защото нейни господар стои зад тази кандидатура и тя няма свободата да изкаже критика дори и да я мисли някъде дълбоко в себе си.

Сигурно съм, че сега от ГЕРБ ще ме обвинят, че така се опитвам да привлека десните избиратели. Отговорът е друг. С тази позиция искам да покаже на всички хора, които вече имат непоносимост към игрите на статуквото на Борисов, че аз имам свободата да изразя тези думи, без да трябва да се допитвам до никого, защото аз съм свободен човек.
Точно с този дух на непримиримост аз смятам да започна промяната в Столичната община. Не ме е страх от никого и вярвам, че ще намеря много съмишленици, с които да водим тази борба заедно.

С протестите на Орлов мост и на президентството гражданите са на балотаж срещу статуквото и вярвам, че ще го спечелим. Да се изправим!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар