Манолова: Нямам никакво намерение да се занимавам с партийно строителство. Това е фейк новина. Моята кауза е София и работя за София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Нямам абсолютно никакво намерение да се занимавам с каквито и да е проекти. Нямам никакво намерение да се занимавам с партийно строителство. Това е фейк новина”, цитирана от “Епицентър”.

Това заяви Мая Манолова в отговор на журналистически въпрос след представянето на кандидатурата ѝ и на Инициативния комитет, който я издига за кандидат за кмет на София.

Информацията, цитирана от медиите, че Мая Манолова ще прави проект Гражданско движение “Промяна за София и България”, се появи в интервю на член на нейния Инициативен комитет.

В последните дни слухове в медиите свързаха името ѝ със създаването на нова партия, която щяла да бори статуквото в България, пише “Епицентър”

Мая Манолова обясни и защо е подала тази оставка и влиза в кметската битка така:

“Повече от година каузите ни са блокирани – ние сме наказани заради високото доверие в институцията и икономическите зависимости на управляващите.

Това се случва и в Столичната община. Там е вдигната стена, зад която се пазят строго бизнес и приятелските интереси на властта. Като омбудсман не можех да променя това.

Затова подадох оставка – възможностите ми да помагам на хората бяха изчерпани и блокирани. Ако бях останала – щях да заемам административен пост, институцията щеше да се превърне в гара разпределителна за жалби. Някаи биха се съгласили, но не и аз”.

По думите ѝ София няма кмет от години, има изпълнителен директор.

“Аз се кандидатирам, защото заедно можем да се преборим, имам сили и не ме е страх. Властта е в паника. Отвори се фабриката за манипулации. Изпълзяха креатури, които приличат повече на карикатури”, заяви Манолова, цитирана от Клуб Z.

Манолова обеща скоро да представи управленска програма. Но добави, че си представя София прозрачна, с участието на софиянци в управлението ѝ и с услуги на едно гише, което “всеки столичанин носи в джоба си”.

Обясни, че няма как да спре партийните централи да я подкрепят, но не дели гражданите на столицата на леви и десни, сини и червени и очаква подкрепа от всеки. Сред приоритетите й е още София да е зелена, а не презастроена, Витоша да е достъпна за всички, градът да не е разделен на център и периферия от крайни квартали.

“За да разплетем възела на проблемите трябва да го отсечем. И ще го направим. Заедно”, щаза още Манолова и призова хората да участват в изборите.

По думите на Манолова кампанията ѝ ще бъде финансирана с дарения, а сметката за тях ще бъде обявена, след като Инициативният комитет бъде регистриран в Общинската избирателна комисия.

bgsniper.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар