Манолова: Подкрепям всички районни кметове, които са на балотаж срещу ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обявявам подкрепата си за кандидатите за районни кметове на промяната, които ще излязат срещу модела на ГЕРБ в неделя, заяви Мая Манолова на пресконференция.

Тя посочи, че от 24 столични района в 22 ще има балотажи, в които кандидатите на промяната ще излязат срещу модела на Борисов и Фандъкова в Столична община. „Това показва, че гражданите, които гласуваха на 27 октомври, подкрепиха промяната, защото т. нар нов екип на г-жа Фандъкова, който включва всички досегашни районни кметове на ГЕРБ, не получи доверие на първи тур. 22-ма от 24-те кандидати ще се явят на поправителен в неделя”, каза Манолова.

Тя припомни, че многократно е заявила, че управлението в София до този момент „се извършваше по модел, създаден от орлетата на г-н Борисов, свили гнездо в Столична община”. „Именно срещу този модел, срещу това задкулисие, се обявиха 2/3 от столичани и избраха да гласуват за промяната срещу модела на кмета в сянка”, заяви кандидат-кметът.

Тя подчерта, че вярва в овластяването на районните кметове, и че това е един от начините да се преборим със задкулисната власт, която разпределя порциите в Столична община. Тя определя какво да се строи, какво да се ремонтира, кой да го строи и кой да го ремонтира. „На практика това е финансовият диспечер на задкулисието. Моята борба срещу това задкулисие ще бъде и чрез електронни обществени поръчки и търгове, които да гарантират прозрачност при разходването на публичните пари. За целта ще разформировам комисията на Орлин Алексиев, която определя заданията на обществените поръчки. Това е порочен модел, който се мултиплицира в провеждането на строителство, ремонти и всички обществени поръчки в Столична община”, заяви тя.

Манолова подчерта, че подкрепата й за кандидатите за районни кметове и след това за тяхната работа, се базира на принципи, които са заложени в нейната програма. Сред тези, които изброи е децентрализация на инвестиционната програма на Столична община.

„Призовавам всички столичани в неделя отново да гласуват за промяната и за кандидатите на промяната. Ако искаме да се преборим с модела на управление на ГЕРБ в Столична община, с модела на Борисов и на неговите орлета, трябва да гласуваме. Призовавам гражданите, хората, които ме подкрепиха, да гласуват за кандидатите за районни кметове на промяната и за промяната”, заяви още Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар