Манолова поиска с протест мораториум върху ноемврийските сметки за парно (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Недоволни срещу ноемврийските сметки за парно в София се събраха пред сградата на Министерския съвет. Организатор на акцията е  Гражданската платформа “Изправи се.БГ.

Протестът започна в 12 часа под надслов “Да си върнем Топлофикация”.

Вижте снимки >>

“По-скъпата цена на парното с 50, 70 или дори 100 процента спрямо миналия ноември е необяснима. В момент, в който хората треперят за здравето си, за хляба и доходите си, този “предколеднен сюрприз” е напълно неприемлив”, заяви лидерът на “Изправи се.БГ Манолова. 95 лева на мегаватчас била цената на парното през ноември миналата година, а сега е 82 лева.

Затова от “Изправи се.БГ” искат енергийният министър, а не КЕВР да провери сметките за парно и топла вода за месец ноември, както и да установи как са определени прогнозните количества енергия.

От “Изправи се.БГ”  искат още мораториум върху ноемвриските сметки за парно на столичани. Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов да разпореди на Фандъкова да се освободят хората от плащане на ноемврийските сметки и да се наложи мораториум. Докато не излезе проверката на столичната Топлофикация, сметки да не се плащат, категорична бе тя.

Манолова иска и от КЕВР да намали цената на парното, считано от 1 януари минимум с 10 процента. Нито една от прогнозите на КЕВР не се сбъдна за 6 месеца, а сега хората надплатиха над 14 700 000 лв. безлихвен кредит на столичната Топлофикация, посочи тя.

Въпреки, че на протеста нямаше много хора – около 10-15 души, от полицията и жандармерията се бяха презастраховали с над 150 служители за охрана на обявения протест.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар