Манолова призова Борисов да се изкъпе във варненското море след замърсяването

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мая Манолова обяви, че събира 210 лв. за ваучер на Бойко Борисов да дойде да се изкъпе във Варненския залив.

„Толкова струват ваучерите, които ще дава на работещите на първа линия да дойдат на родното Черноморие. Да даде личен пример как туристите ще се къпят в тази вода“, заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес във Варна. Тя отиде до мястото във Варненския залив, където аварира канализационна тръба, а замърсяването на морето се виждаше от Космоса.

„Борисов да открие сезона, да пререже лентата, както е направил през 2011 г., когато е откривана тръбата. Призоваваме и кметът на Варна Иван Портних да се изкъпе на плажа в Аспарухово. Няма да караме нито Борисов, нито Портних да пият вода от морето, както през 2016 г. Портних пи. Борисов, не искаме да пиеш вода от тук, искаме да се изкъпеш в залива. И ти, като български гражданин, да получиш тази подкрепа да летуваш на тези води“, каза Манолова.

Според нея във Варненското езеро се е взривила екологична бомба в резултат на политическа мина, заложена от ГЕРБ.

„Това са морските дарове на ГЕРБ. В държавата на ГЕРБ няма виновна институция – нито басейнова дирекция, нито РИОСВ, нито регионалното министерство. Девет месеца двама министри на ГЕРБ и институции, управлявани от ГЕРБ, си пишат писма, но не предприемат реални действия за тази кафява вода“, заяви Манолова.

„Държавата на ГЕРБ функционира по този начин – празен язовир или езеро с мръсна вода. Интересно защо не видяхме джипа на Борисов във Варна. Или той ходи само там, където няма проблеми и контролирано го посреща народната любов?“, пита Манолова.

Бившият омбудсман, който обяви, че тръгва из страната да събира недоволни граждани срещу Борисов, днес е във Варна.

Там тя заплаши с още един протест, скоро беше събрала граждани пред Министерски съвет.

„Ако управляващото мнозинство отново се опита да отмени машинното и електронното гласуване за следващите избори, излизаме на протест. Това ще са следващите големи протести. Няма да седя и да гледам как властта отново ще открадне изборите от хората. Този път има алтернатива, има опонент. Борисов е свикнал да играе на уреден мач, с една врата. Специално за местните избори машинното гласуване беше отменено, за да си нагласят резултатите в страната“, допълни Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар