Манолова: Скриха в чували истината за изборите. Машинациите бяха огромни!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Съдът отлагаше произнасянето си дали да допусне повторно броене на бюлетините в някои секции, но в случай, че се наложи да изготвим касационна жалба, ние ще продължим да твърдим, че истината за резултата е в чувалите.

Това заяви кандидатът за кмет и настоящ председател на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова след петото заседание по делото за касиране на местните избори в София. Очаква се в следващите дни Административният съд да се произнесе окончателно.

 

„Отказът да бъде допуснато повторно броене не дава възможност гражданите да научат истинските резултати от изборите“, категорична е Манолова, която допълни: „Нарушенията, които сме посочили, надхвърлят разликата между двамата кандидата“

 

По думите й става въпрос за над 3000 граждани на страни членки на Европейския съюз, които са незаконно включени в избирателните списъци, над 7000 дописани избиратели в допълнителната страница на секционните протоколи, 98% от които нямат доказателствена стойност, тъй като нямат подписи на председателя и на секретаря на СИК.

 

Манолова заяви още, че има близо 7000 бюлетини, които са обявени за недействителни, а при делото става ясно, че членовете на СИК не са били уведомени от ЦИК кои бюлетини се считат за невалидни.

 

„Всички нарушения, които установихме при местните избори създават чувство за недоверие на гражданите в изборния процес и се засилва усещането, че наистина няма смисъл да се гласува, защото резултатите се отразят по начин, който няма нищо общо с действителния вот“, каза още Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар