Манфред Вебер иска ЕК да започне процедура срещу “АстраЗенека”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер поиска Еврокомисията да започне процедура за нарушение на договора за доставка на ваксини срещу “АстраЗенека” заради съобщенията за складирани 29 млн. дози в Италия, съобщи БНР.

“Ако това е истина, смятам, че Комисията трябва веднага да подготви процедура за нарушение на договора срещу “АстраЗенека”. Немислимо е оттук нататък да изнасяме каквито и да било дози от нея към останалата част на света, докато дружеството не е готово да изпълни договора си с ЕС”.

“АстраЗенека” ни се смеят в лицето и освен това вредят на репутацията на другите фармацевтични компании. Трябва да отвърнем на тази атака”, заяви от своя страна председателката на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия.

Вебер подкрепи и въвеждането на по-стриктен механизъм за ограничаване на износа на ваксини от ЕС: “Ние споделяме ваксините си с останалата част от света, но трябва да схванем каква е реалността. Тази останала част от света не прави същото. Тя е егоистична и студена и ние, европейците, не трябва да бъдем наивни”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар