Марешки: Готов съм да стана експертен премиер на България в името на демокрацията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Веселин Марешки беше включен в ефирът на bTV за кратко интервю по повод откриването на новият политически сезон в новата пленарна зала.

На въпрос какво трябва да се случи, ако Бойко Борисов все пак подаде Оставка, председателят на политическа партия Воля отговори така:

 

“Готов съм да поема политическата отговорност и да стана експертен премиер на България. Всички знаем, че Румен Радев не трябва да съставя никакво служебно правителство, защото това няма да е демократично и правилно, хората са гласували за политическите партии в парламента и те са техните представители и техният глас.

Радев е един самозванец, който трябва да си ходи незабавно, ако има поне малко доблест и чест като български генерал, защото всички знаем, че той в момента не служи на хората и България. И добави :

Воля” няма да участва в събирането на 120 подписа за предложението на ГЕРБ – това са потвърдили депутатите на Марешки при разговорите. “Ние не участваме в събирането на тези 120 подписа. Срещнахме се, но потвърдихме позицията си”, заяви Марешки, като обаче предположи, че депутатите на ГЕРБ ще продължат процедури по други линии.

Въпреки това според Марешки “най-зловещото нещо в момента” би било предсрочни избори. Затова най-нормалното и морално нещо би било да се мине през процедурата по ротация и мандатът за съставяне на правителство да им бъде предоставен на тях – “Воля” – за съставяне на експертно правителство.”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар