Марешки получи плажна концесия за 20 години и Воля подписа за нова конституция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докато текат важни събития днес пред парламента и вътре в него, с едно от решенията си правителството определи концесионер на варненския плаж „Кабакум – Север 2″, предаде Гласове.

Ивицата бе предоставена за 20 години на „Булмедикс 2012“ ЕООД. Любопитно е, че фирмата се управлява от Андон Дончев, който до юли бе депутат от “Воля”. Тогава той напусна изненадващо парламента, но е считан за доста близък до Веселин Марешки, тъй като управлява част от аптекарския му бизнес. Плажът и досега бе стопанисван от фирма, близка до зам.-председателя на парламента. На него именно бе вдигната двуетажна сграда от леки материали през 2012 г., която Марешки ползваше, но обяви, че е луксозен фитнес клуб. Тогавашният регионален министър Лиляна Павлова се възмути от постройката. След завършилите днес преговори за нова конституция д-р Даниела Дариткова обяви, че проектът е подкрепен от коалиционните партньори на ГЕРБ в лицето на НФСБ и ВМРО, част от ПГ на “Воля – българските родолюбци” и независими народни представители. Днес лидерът на партия “Воля” Веселин Марешки си замина с Майбах от “Дондуков”, докато текат протестни действия около сградата на парламента в центъра на столицата.

Сега в правителственото прессъобщение условията на концесията са представени така: “Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 2 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 2 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 12,20 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 22 051,47 лв. без ДДС. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 373 080 лв. с ДДС”.

Снимка: БГНЕС

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар