веселин марешки воля

Марешки предложи да одържавим фабриките на Миню Стайков в Карнобат. Аз пък предлагам да одържавим мозъка на аптекаря. Ave idiotas!

България, Веселин Марешки
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Марешки е точно този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, “аз бех тук. весо. 2018 г”, а после би го бутнал за да открие нова аптека на мястото му, докато праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия.

Той е аватар на Вълко Червенков, пише Васил Петев

Както е добре известно, когато се обиждаме взаимно с думичката “селянин” ние обикновено нямаме предвид географския произход на даден човек, а по-скоро неговото интелектуално и духовно тесногръдие, неговата бедна база знание върху която селянинът смело гради своите кухи, а често и абсурдно опасни съждения.
В този ред на мисли, Марешки е класически селянин.

Той е точно този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, “аз бех тук. весо. 2018 г”, а после би го бутнал за да открие нова аптека на мястото му, докато праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия.
Но дори и да сме слепи за гаврата на Вселената по лицето на бизнесмена от Варна, дори и да сме глухи за членоразделното му авторитарно фъфлене, ние все пак трябва да се освестим, когато този “Вълко Червенков на новото време” започне да предлага своите летливи органични решения по въпроси касаещи общото ни бъдеще.
Казвам това не само защото преди малко прочетох, че рекламното лице на диезапама у нас предлага да бъдат одържавени фабриките на Миню Стайков в Карнобат, но и защото ясно усещам, че отново ококорено тичаме в посока на партийно-фанатизираната държава и нейните псевдоспасителни хрумки, така популярни в государства като Иран и Северна Корея.

Разбира се, Марешки далеч не е единствения подобен идеолог на ниското чело у нас.
Всички знаем, че конкуренцията в тази посока е убийствено жестока.

Проблемът е, че се намираме в гранична зона, а оградата както знаем я няма. Сиреч, ако веднъж допуснем селяните да прекарват безраборно бежанци, под формата на подобни “революционни” идеи, то е въпрос на малко време и ние да приемем шериата на ортодоксалните малоумници и задълго да затръшнем пред себе си вратата към авеню Ниел и света на цивилизованите мисли заложени преди 300 и кусур години от дедо Монтескьо.
Затова предлагам следното.

Да одържавим Марешки. В името на Марешки. И в името на всички селяни.
Ave idiotas!


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар