Ветко Арабаджиев Маринела

Маринела Арабаджиева плаче в съда, върнаха я в ареста

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домашен арест, се връща в ареста. Това реши апелативният специализиран съд, съобщи „24 часа“. Преди дни първата инстанция реши, че тя трябва да се прибере в дома си в Пловдив заради тежки здравословни проблеми.

 

Арабаджиева страдала от хипертония, 2-ра степен, и исхемична болест на сърцето.Апелативните спецмагистрати обаче обявиха, че тя може да бъде лекувана в болницата на затвора. В началото на заседанието стана ясно, че на път от лечебното заведение на затвора към специализирания съд, Арабаджиева се е почувствала зле в линейката, с която е била докарана.


Кръвното й паднало до 90/60 и пила лекарства. Това разказа медицинска сестра от затворническата болница, която я придружаваше на заседанието. По време на самото дело тя отново й даваше лекарства.

За мен е голям шок да съм в болницата вързана„, каза плачейки бизнесдамата. Арабаджиева обясни защо през август е отказала лечение в Университетската болница „Лозенец“, където е била пратена с разпореждане от прокуратурата. По думите й, преди три години е изпаднала в кома заради постоянните промени в кръвното налягане и имала само 20% шанс за оцеляване.

Лекарите в затвора се шашнаха. Или съм с много ниско, или съм с много високо кръвно, което може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най-вече се тревожа за бъбреците, защото съм била на хемодиализа„, добави Арабаджиева.

От определението на съда стана ясно, че бизнесдамата е била настаняване за лечение в болница „Св. Екатерина“. На 24 септември е била със световъртеж и главоболие, които не се повлиявали от медикаментите.

На 25-ти септември състоянието й се е подобрило и е била с нормално кръвно налягане. По повод оплакването й, че докато е била на лечение, е била с белезници закопчана за леглото, съдиите подчертаха че е недопустимо да има нечовешко отношение към задържаните от страна на властите.

Затруднявам се да коментирам това решение. Съдът пое риск за живота и здравето й. Никъде не се спори, че опасност за живота има. Преди три години Арабаджиева изпаднала в кома и едва е била спасена„, заяви извън залата адвокат Ина Лулчева.

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар