Льо Пен отрече да има

Марин льо Пен: Никога не е имало военна инвазия в Крим. Имаше референдум

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Имаше референдум, можем да го оспорим, може да не сме съгласни с него, но никога не е имало военна инвазия в Крим“, подчерта Льо Пен пред радио France Bleu.

Кандидат-президентката на Националния сбор, която ще се изправи на балотажа срещу настоящия френски държавен глава Еманюел Макрон, даде интервю за френското радио и в продължение на един час отговаряше на въпроси на слушатели.

Попитана за войната, започната от Русия в Украйна, Марин льо Пен изтъкна, че защитава суверенитета на нациите и следователно „териториалната цялост на Украйна“. Въпреки това тя смята, че Крим никога не е бил нападан, този украински полуостров е анексиран от Русия през 2014 г., анексия, която Международният наказателен съд смята за незаконна. „Имаше референдум, можем да го оспорим, може да не сме съгласни с него, но никога не е имало военна инвазия в Крим“, подчерта Льо Пен.

Кандидат-президентката припомни, че е порицала Русия веднага след началото на инвазията в Украйна. „Това противоречи на всичко, за което се боря за нациите и за хората по света“, заяви тя. Критикувана за афишираната ѝ близост с Владимир Путин, Марин Льо Пен отговори, че го е срещала само веднъж, „тоест много по-малко от Еманюел Макрон“.

Льо Пен заяви, че това, от което се страхува, е окончателен съюз между Русия и Китай. „Повторното присъединяване, както каза Еманюел Макрон, на Русия към Европа, очевидно е елемент от внасянето на сигурност на нашия континент и нашата страна (…). Най-голямата страна в света се съюзява с най-населената страна в света. Да оставим водещия световен производител на суровини, който е Русия, с водещата световна фабрика, която е Китай. Мисля, че е голяма опасност образуването на водещата военна сила в света. Ще трябва дипломатично, когато войната приключи, когато бъде подписан мирен договор, да се опитаме да избегнем това сливане, което рискува да бъде опасността за нас през ХХI век за нас“, заключи Марин Льо Пен.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар