Мария Бакалова: Важно е да се връщам в България, за да си припомням откъде съм тръгнала – Култура

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мария Бакалова: Важно е да се връщам в България, за да си припомням откъде съм тръгнала

Стоп кадър/бТВ

“Обичах да си рисувам по чина в училище алеята на славата с палмите отстрани и със знака на Холивуд. Публикувах си един цитат, пишех си го и на ръката – “I am going to be a great movie star some day” на Мерилин Монро. Наистина си го мечтаех до един момент, в който си казах, че Холивуд е доста далече”. Това сподели успешната българска актриса Мария Бакалова по bTV.

Няколко години по-късно Бакалова наистина покорява Холивуд и то само на 28 години. 

“Кацайки там се почувствах комфортно. Може би самото време, климат, зеленини и усмихнати хора ме накараха да се почувствам у дома. Бях с голям късмет, че срещнах толкова качествени хора, до ден днешен са част от живота ми. Може би си казах, че вече съм в Холивуд, когато подписах първия си договор за наемане на жилище”, разказа тя.

Като малка Мария Бакалова сподели, че е била срамежлива и необщителна. 

“Може би това беше причината да се занимая с актьорство – да мога да си позволя да избягам от реалността, от моя характер и моето живеене и да си представя, че мога да съм по-дръзка, нахална, провокативна, мога да бъда този, този и този и все пак не съм аз”, каза актрисата.

За нея е важно да се връща в България, за да си припомня откъде е тръгнала. 

“От “Меден рудник” съм и се гордея с това. Харесвам нещата да бъдат изработени, да минеш по един дълъг по-труден път, както и самото ми стигане от вкъщи до училище. Всяка сутрин ставах един-два часа по-ран, за да мога да се подготвя и да тръгна. По същия начин беше и с успеха – исках да докажа, че мога да се справя без значение откъде тръгвам. Винаги съм се страхувала да не бъда съдена според предразсъдъци. Има и друго – когато учиш и имаш отличен успех ти получаваш много хубава стипендия, която аз си допълвах със стипендия към културното министерство, защото се занимавах с пеене. И спокойно можех да се блъскам в гърдите си и да казвам “аз съм едно силно, независимо дете. Даже не знам за какво съм ги харчила – може би за книги, за кино и тефтери”, сподели тя. 

В момента зад гърба ѝ има около 15 души екип.

“Важно е да имаш добър екип. Ако си имате доверие всеки може да допринесе с нещо. Има детайли, които не можеш да забележиш. Щастлива съм да кажа, че съм се срещнала с много талантливи, отдадени и интелигентни актьори и режисьори. Срещнала съм се и с Джеръми Стронг, който е великолепен. Това са личности, от които само можеш да се учиш, сякаш си на уъркшоп нонстоп. Не знам дали има лоши хора изобщо, но съм срещала наистина добри хора. Не само добри професионалисти, а и добри като личности”, каза Бакалова.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар