Мария Габиел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ (ВИДЕО) – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжа”, това заяви на брифинг Мария Габриел.

Става дума за начин на управление, който е в разрез със всички европейски практики. Неприемливо е навън да се говори едно, а след това друго, посочи още Габриел. Тя добави, че България не е параван, а суверенна държава.Задавам си въпроси това ли е виждането как се правят избори, добави тя по повод записите, разпространени от Радостин Василев. В тях глас, за който се твърди, че е на Асен Василев, казва, че местният вот наесен щял да се прави със служби, който “Продължаваме промяната” държи.


Габриел се обяви за експертно правителство, което, според нея, би срещнало най-голяма подкрепа. Но поиска да има гаранции за такова.

Да тръгнем от ала-бала с президента, каза зам. шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. Посочи, че от партията са направили всякакви компромиси. Съгласили се правителството да се прави с мандата на вторите, да има техни кадри. Едно е компромис, друго е войстващ болшевизъм, посочи Дончев. И каза, че който щял да прави кабинет, с кръв се заканил, че ще прави чистки. Нямало нищо демократично в това и от чутото щяло да се прави “демонтаж на държавата”.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ завърши заседанието, на което трябваше да изслуша Мария Габриел и да реши ще има ли кабинет “Денков – Габриел” и при какви условия. Ще има ли промяна в новата формула за управление след разпространените от Радостин Василев записи от заседанието на Националния съвет на “Продължаваме промяната”, в които мнозина от ГЕРБ видяха унижение за Габриел, лидерите и партията им.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар