Мария Габриел: Няма да подпиша меморандума (ВИДЕО) – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мария Габриел: Няма да подпиша меморандума (ВИДЕО)

стоп кадър НОВА

Търпеливо, дни наред и умишлено не коментирах предложенията за ротация от страна на ПП-ДБ и премиерът Денков. Това заяви на брифинг вицепремиерът Мария Габриел. “Чух предложения да си разменим местата, чух екзотика да добавим още едно министерство, за да има място за всички”, добави вицепремиерът.

“Няма да подпиша т.нар. меморандум. Всичко има граници, моите са, че не приемам държавата да се управлява при неспазване на основни принципи на демокрацията. По думите ѝ се предлага държавата да бъде разделена между 2 коалици, а регулаторите – поделени в нарушение на законодателството на държавата, за сметка на лични цели и партийни интереси. “По същество, този документ предлага 2 политически сили да се споразумеят в противоречие на Конституцията, демокрацията и европейските практики”, заяви Габриел.

По думите ѝ съдебната реформа е приоритет, но и за най-големият лаик е ясно, че това е програма за цял управленски мандат, а не за 9 месеца. Какво налага промени в службите и защо е фиксиран срок 1 юни 2024 г., който съвпада с кампанията за избори на членове на Европейския парламент, заяви Мария Габриел.

Тя попита реторично дали на 9 месеца ще се подписват меморандуми или само за периодите, в които премиерът ще е от ГЕРБ.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар