Мария Габриел: Проява на политическа зрялост и далновидност е ротацията да се случи

Мария Габриел: Проява на политическа зрялост и далновидност е ротацията да се случи

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проява на политическа зрялост и далновидност е ротацията да се случи. Това заяви в предаването “Панорама” по БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

На въпрос единно ли е правителството, тя каза: “Ден като днешния показва, че правителството може да носи и стабилност. Докато се запази и диалогът, прозрачността, откритостта, докато има повече прояви на политическа зрялост, които да носят отговори на грижите на гражданите, правителството ще остане стабилно”.По отношение на плана за справедлив преход, Мария Габриел подчерта, че посланията в него са ясни и че централите няма да бъдат затваряни преди 2038 година. Според нея в плана е застъпена много ясна стратегия за работните места, прозрачност по отношение на инвеститори и инвестиции.


“Правителството заявява своята готовност да бъдат предоставени компесаторни пакети за хората, които имат нужда от такава помощ”, каза още Мария Габриел.

За своята визита и проведени срещи в САЩ, тя каза, че между България и САЩ има взаимна подкрепа, координация, общи отговори на глобални и регионални предизвикателства.

По въпросът с войната в Украйна, Мария Габриел посочи, че страната ни трябва да продължи да помага на Украйна както в политически, така и в хуманитарен и дипломатически план. Според нея тази помощ се цени.

По темата с Шенген, външният министър заяви: 

“Трябва да има координирани усилия по отношение на Шенген и тези усилия трябвад да бъдат на всички фронтове. Всички институции сме изключително активни. За нас е важно да адресираме резервите на две държави-членки и виждаме, че при Нидерландия има явен напредък, от страна на Австрия трябва да продължим с аргументи, цифри и факти”.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар