Мария Захарова се подигра с цензурата над Тръмп в социалните медии в САЩ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова сравни блокирането на американския президент Доналд Тръмп в социалните мрежи с “ядрен взрив” в киберсредата и заяви, че това нанасяло удар по демократичните ценности, декларирани от Запада.


Монополът на технологичните гиганти - заплаха за световния пазар и политическия живот

Както е известно, всички големи американски платформи за социални медии блокираха акаунтите на републиканеца Тръмп. Twitter и Facebook обявиха безсрочно замразяване на акаунтите на Тръмп, обвинявайки го в подстрекателство към насилие.

“За да направят това, не им е било необходимо съдебно решение или становище на поне някакъв специализиран етичен орган. Те просто взеха и изключиха официалните профили на Тръмп. Дори лоялни американски партньори, които със сигурност не изпитват нежни чувства към Тръмп, не биха могли да издържат на подобна атака срещу западните ценности. Това решение може да се сравни с ядрен взрив в кибер среда – унищожението не е толкова ужасно, колкото ще са последиците”, подчерта Захарова на страницата си във Фейсбук.

Според официалния представител на руското външно министерство така е нанесен удар по демократичните ценности, декларирани от западната общност. Така е започнало прекрояването на медийния пазар и най-голямата дигитална миграция в историята.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар